Resultat fotosprinten från Sala silvergruva

Med dom fyra olika teman

  1. Uttryck
  2. Lysande
  3. Övertramp
  4. Silver

hade fotograferna 2 timmar på sig att hitta lämpliga motiv i rätt ordning. Till tävlingen dök det upp 9 fotografer men bara 8 lämnade in. (kom ihåg reglerna). Jury hade denna gång ganska lång tid på sig men till slut så har dom utsett en vinnare för varje tema och en vinnare av bästa serie.

På temat Uttryck vann denna gruvinspirerande bild med motiveringen: Fin svart/vit bild. Uttryck för gammal gruvindustri. Väl ”uttryckta” detaljer, (eller är de ”intryckta?”)

Foto: Anders Ehrlemark

På temat Lysande så vann denna bild, och motiveringen var:  Stämmer bra överens med temat. ”Flaresen” ger en extra fin strålning i bilden och gör nedre hötra hörnet mer intressant.

Foto: Lars Fredriksson

Övertrampstemat vanns av bilden på ett riktigt övertramp, motivering: Rolig bild som verkligen illustrerar ett riktigt grovt ”övertramp” på förbjuden mark.

Foto: Lars Fredriksson

Och sista temat som var Silver vann den här stämningsfulla bilden med motiveringen: En mycket fin bild som tog juryn med ”storm”. Bra komposition och vackert skärpedjup och fin kontrast med silver mot det torra träet.

Foto: Viveca Rosencrantz

Slutligen fastande juryn för den hör serien av Anders Ehrlemark, juryn motiverade sitt val med följande ord: Fin svart/vit serie där alla fyra bilderna tilltalade juryn och den vackra HD bilden fick komma med även om vi tänkte mera ”Krom” än ”Silver”. Serien visar vacker miljö runt gruvan.

Och serien var dessa bilder.

Foto alla bilder: Anders Ehrlemark

Slutligen ett stort tack till juryn som gjort ett gediget arbete.

Juryn bestod av:
Anneli Österhof
Mia Allmén

Stort tack till alla som var med, och jag hoppas att vi syns igen till våren när vi har nästa sprint.